HTML

Politika - ahogy én látom

Friss topikok

Archívum

#3. Orbán újabb próbálkozása

2012.12.15. 19:34 | LifeWithPCOS | Szólj hozzá!

Orbán találkozik pár diákkal egy romkocsmában, beszélget velük és azt hiszi ezzel minden meg lesz oldva és lecsillapítja a tüntetőket. Szép próbálkozás. 

Azt mondja, hogy szerdára mindent megoldanak. Lesz új koncepció és minden jó lesz. Ez mind szép és jó, de nem kéne elsietni. Ha most szerdára megint összeraknak egy új felsőoktatási törvényt, az minden lehet csak nem jó. Megint gyorsan akarják megoldani, anélkül hogy gondolkodnának rajta, egyeztetnének olyan diákokkal, hallgatókkal és szakemberekkel akik ebben kompetensek, és háttértanulmányokat készítenének. 

Azt mondja, jövőre mindenkit felvesznek aki eléri a 240 pontot, ezek a diákok ingyenesen tanulhatnak, és nem lesznek keretszámok. Igen, ez jól hangzik. DE mivel eddig minden évben tudta az állam, hogy hány diák képzését fogja finanszírozni, kiszámítható volt, mennyi kiadással jár ez az államnak. Most, hogy nem lesznek keretszámok (ha nem lesznek), nem fogja előre látni az állam mennyit kell finanszíroznia, és ez államadóssághoz is vezethet, ami nem igazán lenne jó most Magyarországnak. 

Erre a megoldás szerintem az lenne, hogy állítsák vissza a keretszámokat a 2011-es állapotra és kezdjenek el gondolkodni HOSSZASAN arról, hogyan is lehetne úgy átalakítani a felsőoktatást, hogy az az államnak is és a diákoknak is jó legyen. Ezt nem lehet pár nap alatt kivitelezni, ezt meg kell tervezni, ehhez idő kell. 

Kezdhetnék azzal, hogy leülnek olyan szervezetekkel egyeztetni mint a HAHA, HÖOK, Oktatói Hálózat stb.. és nem olyan diákokkal, akik Fidesz támogatók gyerekei......

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ntpol.blog.hu/api/trackback/id/tr784967306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Oszd meg és uralkodj! 2012.12.15. 20:19:40

Miközben a Diákellenállás a Felsőoktatásért, a Hallgatói Hálózat, a Szülői Hálózat, az Oktatói Hálózat, a Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Magyarországon ritkán látott szép egységbe tömörülnek és sorra fog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása