HTML

Politika - ahogy én látom

Friss topikok

Archívum

#2 Kevesebb pénz a gyógyításra

2012.12.13. 19:46 | LifeWithPCOS | Szólj hozzá!

Nemrég került fel egy jogszabálytervezet az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapjára, miszerint a jövőben kevesebb rákos beteg kaphat gyógyszeres kezelést. A tervezetben az áll, hogy első körben olyan rákos betegek kaphatnak gyógyszeres kezelést, akik nem áttétes betegek, vagy még menthetőek. Ha elfogadják a tervezetet, akkor az olyan betegek, akiknek csak pár hónapjuk van hátra, nem kaphatnak gyógyszeres, csak kemoterápiás kezelést, ami viszont nem annyira hatékony és teljesen legyengíti a beteget. Az orvosoknak lesz a feladatuk, hogy kiválasszák, hogy kik azok a betegek, akik részesülhetnek a gyógyszeres kezelésben, és kik nem.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy kinek a fejéből pattant elő ez a "nagyszerű" ötlet? Milyen jogon akarják eldönteni, hogy ki élhet még akár csak pár hónappal többet, és lehet a családjával és ki nem??? Ezen spórolnának 1-2 milliárd forintot, milyen alapon? Nekik már úgyis mindegy? Kell a pénz egy újabb stadionra??.. hát gratulálok. Ezen nem spórolni kell, hanem minél inkább támogatni a betegeket, és esélyt adni nekik, hogy felépüljenek. 

Nagyon rossz lépésnek tartom ezt a jogszabálytervezetet, és remélem nem fogják elfogadni, mivel ezzel a lépéssel 8-10 éves visszalépést érnének el a gyógyítás színvonalában. Törekednének inkább arra, hogy támogassák a kórházakat, támogassák a kutatásokat, a kezeléseket, mint ahogy más országokban teszik, hát persze, mit is várunk, ez ma Magyarország.

Címkék: kórház rák kezelés EMMI

A bejegyzés trackback címe:

https://ntpol.blog.hu/api/trackback/id/tr94964007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása